Работилница за филм во Охрид

Кино клубот „Студио Милтон Манаки“ кој работи во составот на Народна технкика- Битола, ќе одржи работилница за правење филм како и презентација на филмовите од 23-от ФАДФ „КАМЕРА 300“ во ОУ „Св.Климент Охридски“ во Охрид. 

На годинешниов фестивал ова училиште учествуваше со документарниот филм „Ана Франк“.