Пријавување за Фестивалот на аматерски докумeнтaрен филм „Камера 300“

 Почнаa активностите за организирање на 24-то издание на Интернационалниот Фестивал на аматерски докумeнтaрен филм „Камера 300“, што ќе се одржи во Битола на 28 и 29 oктомври 2016 година.

Пријавите за учество се испратени на над 300 автори и кино клубови клубови во земјата и странство.

Фестивалот е во организација на Кино-видео клубот „Студио Милтон Манаки“,

Народна теника-Битола и Кино Сојузот на Македонија и се одржува под големиот јубилеј - 70 години Народна техника на Македонија.

Фестивалот се одржува во Битола на 28 и 29 Октомври и е финансиски подржан од Агенцијата за филм на РМ и Градоначалникот и Советот на Општина Битола.