Младите конструктори на Саем на деца и родители

Од 20 до 22 ноември во трговскиот центар Скопје Сити Мол се оддржа Саем за деца и родители.

НАРОДНА ТЕХНИКА НА МАКЕДОНИЈА И СОЈУЗОТ НА КЛУБОВИ НА ТЕХНИЧАРИ НА МАКЕДОНИЈА учествуваа на овој саем како организатори на делот во кој ќе се однесуваше на млади конструктори. Посетителите на саемот имаа можност да ги користат советите на инструкторите и обучени деца од курсевите и обуките по применети природни и технички науки што се организираат во сите 14 регионални центри на народна техника низ Македонија.  

 

Учество во емисија на МТВ

Учество во емисија на МТВ  на учениците кои освоија прво место на 52 Државен натпревар на младите техничари и природници одржан во Велес во основното училисте Благој Кирков а во организација на Сојузот на клубовите на младите техничари и природници на Македонија и Народна техника

Покана за 52от Државен натпревар на младите техничари и природници од Република Македонија

Народна Техника на Македонија, сојузот на клубовите на младите техничари и природници на Македонија и Народна Техника - Велес ве покануваат на 52от Државен натпревар на младите техничари и природници од Република Македонија.

[Покана за 52от Државен натпревар на младите техничари и природници од Република Македонија]

Регионални натпревари на СКМТП 2015 година

Термини и училишта домаќини на регионалните натпревари за ученици од основните училишта за младите техничари и природници на Македонија организирани од СОЈУЗОТ НА КЛУБОВИ ЗА МЛАДИ ТЕХНИЧАРИ И ПРИРОДНИЦИ НА МАКЕДОНИЈА И СЗТКМ-НАРОДНА ТЕХНИКА

Р. бр

Град

Дата

Час

Основно училиште

1

Скопски регион

04.04.2015

08.00

ООУ,Љубен Лапе, Аеродром ,Скопје

2

Прилепски регион

04.04.2015

08.00

ООУ,Блаже Конески,Прилеп

3

Беровски регион

09.04.2015

12.00

ООУ,Ванчо Прке, Берово

4

Гостиварски регион

04.04.2015

08.00

ООУ,Мустафа Кемал Ататурк, Гостивар

5

Пробиштипски регион

17.03.2015

08.00

ООУ, Никола Карев, Пробиштип

6

Велешки регион

04.04.2015

09.00

ООУ, Васил Главинов, Велес

7

Тиквешки регион

04.04.2015

08.00

ООУ,Димката Ангелов Габерот, Кавадарци

8

Битолски регион

04.04.2015

08.00

ООУ,Даме Груев, Битола

9

Кумановски регион

04.04.2015

09.00

Младински Центар - Старо Нагоричани

10

Струмички регион

04,04,2015

08.00

Дом за техничка култура Струмица

11

Кичевски регион

04.04.2015

08.00

,,Христо Узунов,, – Охрид
,,Кузман Јосифовски Питу,,- Кичево

12

Тетовски регион

04.04.2015

08.00

АПТОН НТ-Тетово

 

 

Ден на Наука 2014

По повод денот на Наука, 10 Ноември, во организација на СЗТКМ Народна Техника на Македонија и сојузот на млади истражувачи, во народната канцеларија на Претседателот на Република Македонија - Ѓорѓе Иванов, се одржа изложба и презентација на наградените ученици од основните и средни училишта во Република Македонија. Учениците беа наградени на натпреварите што ги организира Народна Техника на Македонија, односно Сојузот на клубови на млади техничари и природници за основните училишта и Сојузот на млади истражувачи - Наука на млади, за средните училишта.