МОЖНОСТИТЕ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПРОНАЈДОЦИ

 

Почитувани

СПАТУМ   во соработка со   Турската  асоцијација  на Бизнис Ангели на

23 .06.2015 ( вторник) организира  РАБОТИЛНИЦА  и ИНФО ДЕН за

МОЖНОСТИТЕ  ЗА ФИНАНСИРАЊЕ  НА

МАКЕДОНСКИТЕ  ПРОНАЈДОЦИ

 

Работилницата  ќе се одржи во просториите на Народна  Техника на град Скопје  Партизански одреди бр. 99 со  почеток   во 12 часот

Во информативниот блок на работилницата  ќе бидат покриени  следните теми :

  *Како во другите земји  функционираат системите за подршка на пронаоѓачите, иноваторите и предприемачите и за нивната понуда.

*можности за финансирање  и комерцијализација  на патенти и иновации

(грантовски инструменти : бизнис ангели инвеститори EBAN,TBAA –можности  за учество на сесијата во  септември – декември)

Во работниот блок планирано да се развие  дискусија за:  

 * како до успешна презентација на патентните решенија пред потенцијални инвеститори.

*  како до подобар систем за подршка на македонските пронаоѓачи

 Вашето  присуство  пријавете го  на телефон 077554801  или на  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.   најдоцна до 22.06.2015

 

Поздрав   СПАТУМ 

Секретар  Веле Нелковски

 

077554801   071277864