ПОВИК ЗА УЧЕСТВО 40-МАКИНОВА 2019 17-ЕКОНОВА 2019

 

Почитувани

        Ни претставува чест и задоволство да Ве известиме дека во организација на Сојузот на пронаоѓачите и автори на технички унапредувања на Македонија- СПАТУМ и Народна техника на Македонија во континуитет од 1980 година по 40-ти пат се организира изложбата МАКИНОВА 2019  на која се изложуваат пронајдоци, иновации, нови технологии, нови производи, технички унапредувања, индустриски дизајн, трговски марки и младинско-истражувачко и креативно творештво. Изложбата МАКИНОВА 2019 ќе биде придружена по 17 пат со изложбата ЕКОНОВА 2019 на иновации, пронајдоци и идеи чија цел е подобрување на животната средина.

Манифестациите ќе се одржуваат во Музеј на град Скопје, во периодот од 8-10.11.2019 година.

        СПАТУМ го упатува ПОВИКОТ до поединци, производни компании, научно-истражувачките организации, факултети, училишта, самостојните иноватори, клубовите на младите техничари и природници, наука на млади истражувачи да земат учество на најголемата манифестација во Македонија поврзана со инвентивното и креативното творештво, 40-МАКИНОВА 2019 и 17-ЕКОНОВА 2019.

       Со своето присуство бидете дел од традицијата и инвентивното движење во Македонија, и искористете ја единствената можност да пред пошироката стопанска заедница и јавноста во Р.С Македонија да ја промовирате и афирмирате вашата идеја, иновација, пронајдок, нов производ, техничко унапредување, дизајн и трговска марка.

  Пријавите за учество се прикачени на www.atcm.org.mk. Вашите пријави ги очекуваме електронски или по пошта најдоцна до 27 октомври 2019 година на адреса:

СПАТУМ ул.Градски Ѕид блок 5 , Република Северна Македонија п. Фах 14 Скопје 1000

 Тел.++389 02 3238357                                                   Организационен одбор на СПАТУМ

                                                                                                       Претседател:

                                                                                        Проф.др Каракашова Љубица

mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

facebook:www.facebook.com/SZTKMnarodnatehnika

 

Покана

Пријава 40 та - МАКИНОВА 2019

Пријава 17 та - ЕКОНОВА 2019

Повик (English)

Пријава 40 та - МАКИНОВА 2019 (English)

Пријава 17 та - ЕКОНОВА 2019 (English)